Výber futbalového dresu je vždy veľkou radosťou. Je úplne jedno, či si vyberáte dres pre seba na priateľské víkendové zápasy s priateľmi, alebo potrebujete zásobiť dresmi celý svoj futbalový tím. Ako však vybrať dres, ktorý je nielen pekný, ale spĺňa všetky dôležité parametre, ktoré priamo vplývajú na kvalitu celej hry? 

 

 

 

Dbajte na materiál 

 

Športové dresy sa vyrábajú z rôznych materiálov. Najmä lacnejšie napodobeniny známych značiek sú vyrábané z podradných materiálov a ich kombinácií, ktoré ani zďaleka nemajú také vlastnosti, aké môžu ponúknuť kvalitnejšie značkové dresy. Preto odporúčame nakupovať len u renomovaných predajcov, a nie u stánkarov na jarmoku. 

 

 

Koľko vydrží? 

 

Po mesiaci máte farbu vyťahanú od slnka? Po prvom páde na tráve sa vám dres natrhol? Pri praní sa zrazil a zbledol? Pravdepodobne ste si kúpili falzifikát. Kvalitný dres musí vydržať všetky tieto neduhy. Cena dvoch nekvalitných dresov sa blíži k cene kvalitného, ktorý vám vydrží niekoľkonásobne dlhšie. 

 

 

Musí byť komfortný 

 

Dobrý dres vás nesmie obmedzovať v pohybe. Musí byť maximálne voľný a vzdušný. Niektoré umelohmotné dresy zase pichajú, a to ešte predtým než sa do nich dostane pot. Komfort, ktorý hráč cíti, najviac vplýva na kvalitu zápasu, ktorý má v daný deň odohrať. 

 

 

Má aj ďalšie vlastnosti 

 

Rýchly odvod potu je najsilnejšou stránkou dresu. Ak dres zadržiava pot, ostane ťažší, začne sa lepiť na telo, hráč sa necíti komfortne a môže si koledovať aj o zapareniny. Ak sa obzeráte po novom drese, spýtajte sa hlavne na túto vlastnosť. 

 

 

A čo cena? 

 

Medzi najlepšie dresy , ktoré si môžete vybrať, patria, samozrejme, dresy značiek Adidas, Joma, alebo Colo. Ako sme už spomínali, neznačkové dresy nie sú vôbec výrazne lacnejšie, no po pár zápasoch ich môžete meniť. Kvalitné dresy zaručia vášmu tímu bezproblémový výkon počas celej hracej doby, budú im dlho slúžiť, a navyše, budú v nich dobre vyzerať.