Sviatky najväčšieho obžerstva sú už za nami a veľa ľudí sa pomaly odhodláva plniť novoročné predsavzatia, ktoré zahŕňajú diétu a viac pohybu. Ako však sviatky riešia aktívny športovci a prečo po nich nepotrebujú žiadnu zmenu režimu? Prečítajte si tipy na zdravú stravu počas sviatkov aj celého roka a inšpirujte sa. 

 

 

 

 

Kokosová múka 

Ak si neviete predstaviť sviatky bez koláčikov, na internete nájdete množstvo rýchlych a jednoduchých receptov na vytvorenie vianočného pečiva bez použitia klasickej bielej múky. Okrem toho si môžete vyrobiť aj veľké množstvo proteínových tyčiniek, ktoré sú rovnako chutné, no výživné a bez múky. 

 

Žiadne vyprážanie 

Vyprážané rezne, vyprážané filé? Zabudnite na to. Vianočná rybička sa dá pripraviť aj na prírodno a miesto blatového kapra to môže byť pstruh alebo losos. Nikto od vás nečaká stôl plný priezle. Mäso na prírodno vám bude chutiť viac a nebudete sa po ňom cítiť zle. 

 

Miesto zemiakového šalátu? 

Varené zemiaky! Ak ste v objemovke, nemusíte sa vyhýbať ani ryži. Zemiakový šalát je plný nezdravej majonézy a varené zemiačky s vňaťou sa k vyššie spomínanému mäsu na prírodno hodia omnoho viac. 

 

Miesto ležania pred telkou? 

Rodinné prechádzky! Vianoce sú lenivé sviatky, ktoré spravidla preležíme na gauči alebo pri počítači. Čas s rodinou sa dá tráviť aj inak, napríklad na krásnej zimnej prechádzke, na ktorej spálite prebytočné kalórie a nadýchate sa trochu čerstvého vzduchu. 

 

Na Silvestra zdravé jednohubky 

Silvester a obdobie až do Troch Kráľov je obdobím dojedania vianočných koláčov a opätovného vyvárania veľkého množstva jedla. Už na Silvestra sa miesto klasických jednohubiek dá spraviť ich zdravšia alternatíva, ktorú ocenia všetci športovci - miesto rožkov použite napríklad uhorku. Na zdravej jednohubke by nemala chýbať kvalitná šunka, paradajka a pokojne aj kúsok syra. Opäť sa však vyhnete pečivu. 

 

Udržte si štíhlu líniu po celý rok 

Ak sa vám tohtoročné tipy od športovcov páčia a chcete sa nimi inšpirovať, nemusíte čakať až na ďalšie sviatky. Začnite už teraz! Do leta máte dosť času vybudovať si skvelú postavu a zmeniť svoj život k lepšiemu.