Každý šport si vyžaduje určité technické vybavenie, oblečenie alebo spotrebný materiál, bez ktorého sa športovec jednoducho nezaobíde. Existuje však aj určitý rad produktov, ktoré si obľúbi bez mála každý športovec. Ktoré to sú? A prečo na ne športovci nedajú dopustiť?

 

   
Shaker 


Nie je shaker ako shaker. Zatláčací sa nám ľahko vyleje v batohu no skrutkovací sa dlhšie otvára. Jednoduchý je praktický, ten s prepážkami zase pojme aj tablety a prášky. Základo mvšak je, aby mal dobrú mriežku na rozbitie proteínu, kolagénu a iných práškov a aby sa z neho dobre pilo. Neexistuje aktívny športovec, ktorý by nevyužíval shaker takmer každý deň.


Masážny krém/gél


Jeden pred tréningom druhý po tréningu. Tieto gély, krémy a oleje dokážu s našimi svalmi a kĺbmi naozaj zázraky. Jedny vaše telo dostatočne zahrejú a pomôžu tak vyhnúť sa zraneniam spôsobeným nedostatočným rozcvičením sa. Druhé zase po tréningu alebo dôležitom zápase pomôžu zregenerovať vaše svaly a pripraviť vás na ďalší deň. 


Športové oblečenie


Športovať v šuštiakovej bunde a teplákoch nie je nič príjemné. Každý športovec najradšej trénuje v komfortnom oblečení, ktoré mu dovolí využiť celý rozsah pohybu, v ktorom sa nespotí a ktoré mu pri tréningu nezavadzia. Kvalitná funkčná bielizeň a v zime aj termobielizeň je len čerešničkou na torte úspešného tréningu bez zaparenín a problémov. 


Kvalitná obuv


K oblečeniu patrí neodmysliteľne aj športová obuv. Každá je, samozrejme, stavaná na iné povrchy a na iné podmienky. Kým jedna (halovky) vás nezradí v šmykľavej hale, druhá naopak zvládne aj celodenný pobyt na asfalte a nezoderie sa. Správny výber športovej obuvi je faktor, ktorý ovplyvní váš tréning, ale aj hĺbku vašej peňaženky. 


Fitness tracker


Ako malý bonus sme vybrali fitness tracker, ktorý vám pomôže udržať pod kontrolou svoj tep, výdaj energie, prejdenú vzdialenosť, počet krokov, a ďalšie dôležité čísla. Nielen že sa môžete na internete pochváliť svojim výkonom, máte aj malú záchrannú brzdu, ktorá vás včas upozorní, ak nie je niečo v poriadku napríklad s vašim srdcom.